måndag 4 oktober 2010

kära läsare

Eftersom vissa av bloggens läsare tycks ha en bristande förmåga att uppfatta ironi, kommer här en förklaring av begreppet. Ni som tillhör den ironiska generationen eller på annat sätt lyckats få vida insikter i ämnet, kan med fördel hoppa direkt till kommentarer rörande inlägget idol 2010.

Ironi är en stilfigur som innebär att det finns en skillnad mellan vad som sägs och vad som egentligen menas. Publiken, åtminstone en del av den, förutsätts även vara införstådd med detta. Ironi kan vara humoristisk, men behöver inte vara det. 

Ironins konst förutsätter att budskapet är uppenbart både för talaren och den tilltänkta adressaten, eller att det blir tydligt i samband med att det förmedlas (poängen behöver alltså inte vara fullt entydig redan när orden sägs).



Källa http://sv.wikipedia.org/wiki/Ironi

5 kommentarer:

Nat sa...

"farlig + snygg = win" - citat An

anna sa...

"Så.. är du sugen?" - citat An

Nat sa...

Typiskt bra tjej det där

Anonym sa...

God kväll.

Ett förtydligande kan vara på sin plats. Någon har tagit "Anonym" som gisslan och spytt galla över inlägget om idol. Detta är inte den fövirrade, yrande "Anonym" med noll koll som tidigare sade adjö och försvann.

Denne "Anonym" gillar ironi och har inget emot att driva med Idol, "Anonym" har defacto aldrig någonsin följt Idol.

Kände att ett förtydligande var på sin plats innan någon kommer med anklagelser om schiofreni mot originalet.

Nu när detta är utrett kommer jag att hålla mig till delyriska och felaktiga kommentarer vid extremt få tillfällen.

Moralkakor samt överdriver vuxna och torra kommentarer överlåts i framtiden till den nyankomna läsare som har mage att kalla sig "Anonym" när det namnet redan är i bruk på denna blogg...

Over and out, the one and only "Anonym"

Nat sa...

Men skriv nåt dååååå din offentliga bloggerska!!

 
Site Meter