fredag 9 september 2011

bienvenue à toulouse!

Jag beklagar att bloggen gått in i en smärre svala, trots att den nu har anledning att vara vaknare än någonsin. Detta främst på grund av tråkig fransk byråkrati, många så kallade järn i elden, och ett ytterst ofungerande internet. Många stämplar, underskrifter och passkort senare är jag nu dessbättre uppkopplad som aldrig förr! Ska dock ej stickas under stolen med att jag i princip fick uppfinna hjulet för att komma till detta nirvana.

Hur som helst. Eftersom mycket vatten runnit under broarna sedan sist, kommer här en snabb genomgång av passerad tidsrymd sedan tidernas begynnelse/föregående inlägg.

Jag har i totalt okronologisk ordning:
  • Hälsat på Viktor i Compiegne!
  • Insett att SJ verkligen är så värdelösa som man vid första anblicken kan tro. 
  • Hittat fram till den studio som för ett år framåt kommer vara mitt hem, detta bärandes på godtyckligt oergonomiskt mycket packning. Att Viktor gjorde det mesta av kånkandet, behöver vi kanske inte prata så högt om. 
  • Förstått att det är varmare i Toulouse än i Skellefteå. 
  • Införskaffat fläkt, ugn, en tredjedels dammsugare och andra livsnödvändiga ting på affärernas affär, Hyper Casino. Hade det inte varit för den penetrerande Ullared-känslan hade jag övervägt att flytta dit. De hade ju tametusan allt! (Ingvar kommer dock alltid regera, trots att han i det här fallet var ytterst otillgänglig då bristen på bil var uppenbar.)
  • Lärt mig ett eller två nya franska ord på den mycket tidskrävande språkkursen, som väljer att även vara aktiv även på lördagar! Vid min svans!
  • Gått genom eld och vatten för att försöka stämpla, singera och verifiera alla rätta papper, vilket nu givit mig bland annat ett fint blått bankkort som faktiskt inte alls är blått, men som till sitt försvar pryds av stor svulstig discokula! 
Sammanfattningsvis då. Det rullar helt enkelt, och hamstern är inte ens död!

Ps, imorgon blir jag nog med en såndär smart telefon. Kanske med ett äpple på, vem vet?

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad bra att du har fått internet så du kan blogga, nu känns världen ok igen! Äpple-telefoner är det rätta enligt säkra källor:)

 
Site Meter